Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


gogol bordello

2008.02.08

Gogol bordello

 

Kezdjük egy kis áttekintéssel:Kép

 A csernobili katasztrófától családjával nyugat felé menekülő ukrán cigánylegény, Eugene Hütz végül Amerikában kötött ki, és New Yorkban egyéb bevándorlókból verbuvált együttest maga köré. A Hütz & The Béla Bartóks után inkább a Gogol Bordello nevet választó társulat tagjai nemrég Madonnával közösen léptek fel a Live Earth szuperkoncerten, a 2007-es Szigetre pedig már egy vadonatúj albummal tértek vissza.!

 Műfaji meghatározásuk kicsit zavaros:

 punk, reggae, ska, európai népzene és kabaré. Nevezhetjük így is, vagy csak egyszerűen mondjuk rá, h egy csapat ukrán cigány angolul énekelve punk zenét játszik, Az eredmény: roppant egyedi és fülbemászó, táncolásra késztető.

Megjelenésük kissé bizarr,(amolyan amorfördögös, egy jókora dzsipszi beütéssel) de ez valószínűleg csak az „imidzs” része, mert normális ember nem hord olyan ruhákat…vagy az is lehet hogy ők nem normális emberek.
A zenei sokszínűségükről még annyit el kell mondani, hogy  van egy kis hátulütője: ha sokat hallgatod kissé sablonossá válik.Jól szól még mindig, tele vannak energiával, amivel egy házat is szét lehet robbantani, de hosszútávon talán nem olyan jó…túlzottan "egyedi" és a számaik meg szinte teljesen egyformák...

Mégis roppant dicséretes amit csinálnak

Egy kis ízelítő

 

http://www.youtube.com/watch?v=p_81l4DXlwM

 

 

                                                                                                                                                             Peti

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.